Trees of Peace (2021) ต้นไม้สันติภาพ

Trees of Peace (2021) ต้นไม้สันติภาพ

HD ซับไทย Biography หนังชีวิตจริง | History หนังประวัติศาสตร์ | หนังซับไทย | หนังฝรั่ง

Trees of Peace (2021) ต้นไม้สันติภาพ

ดูหนัง Trees of Peace (2021) ต้นไม้สันติภาพ หลังจากการฆ่าล้างเผ่าพันธุ์กับทุตซีในปี 1994 ในรวันดา ผู้รอดชีวิตที่เป็นสตรีเป็นหัวหอกในการเคลื่อนไหวเพื่อฟื้นฟูประเทศของตน ปัจจุบันรวันดามีสตรีที่ได้รับการแต่งตั้งให้เป็นรัฐบาลมากกว่าประเทศอื่นๆ ในโลก ข้อเท็จจริงที่ทรงพลัง แต่ไม่ค่อยมีใครรู้จัก ภาพยนตร์เรื่องนี้สำรวจความทุกข์ทรมานและความยืดหยุ่นของผู้หญิงสี่คนที่ติดอยู่ในช่วงเวลาที่มืดมนนี้ในประวัติศาสตร์ของมนุษย์

หนังอินดี้ทุนต่ำประเด็นนี้ถูกฉายในเทศกาลหลายที่เมื่อปี 2021 แต่ว่าพึ่งได้เวลามาลง Netflix ช่วงวันที่ 10 เดือนมิถุนายน 2022 แล้วก็น่าจะเป็นหนังที่ถูกลืมหายปลอดคนมอง ไม่ใช่แค่ที่ไทย แต่ว่าในโลกก็ไม่ติดอันดับอะไรก็แล้วแต่เลยเหมือนกัน แม้กระทั้งสื่อนอกรีวิวก็ยังเกือบจะไม่มี แต่ว่าตัวหนังปัดกวาดมาหลายรางวัล รวมทั้งมีเรื่องมีราวราวที่น่าดึงดูดในทางประวัติศาสตร์ที่ไม่บางทีอาจลืมได้เรื่องหนึ่งของโลก

เรื่องย่อ

หัวข้อนี้ผลิตขึ้นจากเค้าเรื่องจริงของเรื่องฆ่าล้างเผ่าพันธ์ในประเทศรวันดา ที่ซึ่ง 85 เปอร์เซ็นต์ของสามัญชนในรวันดาเป็นชาวองค์การอนามัยโลกตู แม้กระนั้นเป็นชาวทุตซี ซึ่งเป็นคนกลุ่มน้อย ที่เป็นชนชั้นนำดูแลประเทศมาอย่างนานจากการให้สิทธิของคนผิวขาวผู้ตามล่าอณานิคมในอดีตกาล แล้วแยกพวกเขาจากการกำหนดเผ่าพันธ์บนบัตรประจำตัวประชาชน จนกระทั่งมีการแบ่งตั้งรกรากลึกซึ่งก่อให้เกิดเรื่องพลัดพรากจากมือมนุษย์ร่วมกันเอง

Trees of Peace ซึ่งตัวเรื่องจะมีเกริ่นนำเรื่องราวในรวันด้าให้ผู้ชมรู้เรื่องอย่างคร่าวๆในตอนเปิดเรื่อง ก่อนที่จะเรื่องราวจะเข้าสู่ห้องใต้ดินที่เป็นที่หลบซ่อนของหญิง 4 ผู้ที่ไม่เหมือนกันทั้งยังความนึกคิด เชื้อชาติ เผ่าพันธ์ สีผิว ซึ่งเกิดเรื่องราวที่เอามาจากโครงเรื่องจริงของคนที่รอดชีวิตในเวลาถัดมา และก็ถูกนำมาผลิตโดยคณะทำงานอเมริกันที่อยากได้ถ่ายทอดเรื่องราวเรื่องราวฆ่าล้างเผ่าพันธ์นี้ในอีกมุมหนึ่ง ซึ่งต่างไปจากที่เคยทำหนังมาก่อนอปิ้ง โรงแรมรวันดา ที่ผู้คนจำนวนมากคงจะรู้จักเคยทราบชื่อกันมาบ้าง

เนื่องจากว่าเป็นหนังอินดี้ทุนต่ำมากมายๆเค้าเรื่องนี้ก็เลยแปลงเป็นหนังจำกัดสถานที่ไปในตนเอง เนื่องจากฉากทั้งปวงของเรื่อง 99% อยู่ภายในห้องสี่เหลี่ยมแคบๆมากกว่าตาราง ซึ่งยากกว่าหนังที่เขียนบทในที่จำกัดมาโดยตรงซะอีก เนื่องจากว่านี่เป็นเรื่องราวจริงที่เกิดขึ้น ตัวเรื่องก็เลยไม่สามารถที่จะบิดให้มีสถานะการณ์ระทึกตื่นเต้นอะไรได้มาก ทั้งหมดทุกอย่างเป็นมองเห็นและก็ได้ยินผ่านห้องแคบๆนี้เพียงแค่นั้น โดยส่วนมากเป็นบทพูดของอีกทั้ง 4 คนล้วนๆอีกด้วย

ซึ่งนี่เป็นคุณลักษณะเด่นและก็จุดขายหลักของเรื่องที่ใช้นักแสดง 4 ผู้ที่มีสถานะความเชื่อถือไม่เหมือนกัน โดยมีทั้งยังองค์การอนามัยโลกตู ทุตซี สาวอเมริกา ซึ่งทั้งปวงจะถูกฆาตกรรมถ้าหากขึ้นข้างบน เพียงแค่เพราะเหตุว่าพวกเขาเป็นกลางด้านการเมืองไม่เลือกข้าง แต่ว่าในเวลานั้น กลับถูกบีบให้เลือกข้างโดยจับคนธรรมดายื่นอาวุธให้ฆ่าคุ้นเคยพิสูจน์ให้มอง แล้วพวกคุณก็ถูกเรียกว่าหนู แมลงสาบ ที่จะต้องถูกกำจัด ทำให้ประเด็นนี้ราวกับผู้แสดงอีกทั้ง 4 ถูกปิดตายในห้องใต้ดินนี้ไปในทันทีทันใด

มีเพียงแค่ผัวของหญิงองค์การอนามัยโลกตูในเรื่องที่ยังรอมาส่งของกินน้ำให้ Trees of Peace  แต่ว่าก็เว้นตอนยาวตลอดนับเป็นเวลาหลายวันจนกระทั่งแทบจวนตายอยู่เรื่อยสิ่งที่หนังหัวข้อนี้อุตสาหะติดต่อสื่อสารออกมาก็คือ การบอกกล่าวความป่าเถื่อนของสถานะการณ์รวันด้าผ่านอีกทั้ง 4 คน ซึ่งในตอนแรกก็ไม่ถูกกัน แม้ว่าจะมีเคราะห์กรรมเดียวกัน เรื่องเบาๆทำให้แต่ละคนเบาๆเปิดใจ รวมทั้งเปิดเผยความลับ ธาตุแท้ทั้งสิ้น จากการแย่งหรือแอบของกิน ซึ่งไม่มีผู้ใดเป็นคนดีเพอร์เฟ็คได้จริง

หากแม้แม่ชีที่สอนศาสนาคริสต์เองก็ยังเป็นลักขโมยได้ แต่ว่าเรื่องก็แสดงให้เห็นว่าในที่สุดการยกโทษทำความเข้าใจกันในฐานะมนุษย์ร่วมกันเป็นสิ่งของที่มีความจำเป็น ซึ่งทำให้ประเด็นนี้เบาๆดำเนินไปแบบละลายการกระทำห่วยแตกๆของแต่ละคนออกมา ก่อนที่จะเปลี่ยนแปลงแปลงเป็นมิตรภาพที่เหนียวแน่นขึ้นเรื่อยโดยมีเหตุจังหวะทดลองหัวใจนักแสดงผ่านมาบางครั้ง

อย่างการที่ UN มาช่วยสาวผิวขาวในเรื่องที่มาเป็นผู้ช่วยสอนศาสนาคริสต์แต่ว่าคุณกลับคิดว่าไม่ยุติธรรมกับคนอื่นๆ Trees of Peace  จนกระทั่งตกลงใจไม่ไปด้วย แต่ว่าเรื่องก็มิได้พรีเซนเทชั่นให้ดูอย่างกับว่าคุณเป็นวีรบุรุษหรือคนดีโลกงาม เพราะเหตุว่าต่อไปก็มีเฉลยคำตอบเรื่องราวที่หลบอยู่ที่ทำให้รู้เรื่องได้ว่าต้นเหตุที่จริงจริงเป็นยังไง

Trees of Peace ซึ่งเรื่องจะเพียรพยายามให้มีเรื่องราวนอกห้องระทึกเล็กๆที่มีผลมาถึงคนภายในห้องด้วยอย่างงี้กั้นเรื่องเป็นระยะไม่ให้เชื้อเชิญง่วงงุน แต่ว่ามิได้เน้นย้ำไปที่ความเหมือนจริงสำหรับการรอดตายอะไรมากสักเท่าไรนัก เนื่องจากอะไรบางอย่างก็ถูกผ่านไปไม่เล่าอย่างประเด็นการถ่ายของเสียในที่แคบอย่างงั้นตลอดสองเดือนกว่าทำเป็นยังไง

 

Trees of Peace

ตัวอย่างหนัง

 

Watch Movie Trees of Peace (2021) Trees of Peace After the Tutsi genocide in 1994 in Rwanda, female survivors spearheaded a movement to rebuild their country. Rwanda currently has more women appointed to government than any other country in the world. A powerful fact. but little is known The film explores the suffering and resilience of four women trapped in this dark time in human history.

This low-budget indie flick was screened at several festivals in 2021, but it just landed on Netflix on June 10, 2022 and is likely to be a forgotten film. Not just in Thailand But in the world, it doesn’t rank in anything either. Even the media outside the review is almost non-existent. But the movie swept many awards And it has one of the world’s most unforgettable historical stories.

synopsis

This section is based on a true story of the genocide in Rwanda, where 85 percent of Rwanda’s common people are WHO citizens. however, were Tutsi. which is a minority who is an elite who has taken care of the country for a long time from giving rights to white people who hunted colonies in the past and separate them from the ethnic designations on their identity cards. Until there was a deep settlement that caused the separation of human hands together.

In which the story will have a brief introduction to the story of Rwanda for the audience to know about in the opening episode Before the story goes into the basement that is the hiding place of 4 women who are different in mind, race, ethnicity, skin color, which has a story taken from the true storyline of those who survived later And was produced by an American team who wanted to tell the story of this genocide in another angle. which is different from the one that used to make movies before toasting Hotel Rwanda that many people would know and have known some names

Trees of Peace Because it is a lot of low-budget indie movies, this plot has been converted into a limited-location film on its own. Because 99% of the film’s scenes are in a narrow rectangular room rather than a grid. Which is harder than a movie that is written directly in the limited script. Because this is a true story that happened. The story therefore cannot be twisted into a very exciting situation. Everything was seen and heard only through this narrow room. Most of them are spoken by the other 4 people as well.

This is a feature and the main selling point of a story that uses four actors with different statuses of trust. with both the World Health Organization, Tutsi, American women, all of whom will be murdered if they go upstairs Just because they are politically neutral and do not take sides. but at that time instead, forced to choose sides by holding ordinary people handing weapons to kill, familiar to prove to look And you are called rats and cockroaches that must be eliminated. This made the issue as if all 4 actors were suddenly locked up in this basement.

Only the husband of the WHO woman in the matter was still waiting to deliver food. But there are always long episodes, counting for several days until almost dying, what this movie has tried to communicate is The four other people communicated the brutality of the situation in Rwanda, which at first were inconsistent. Even if the same fate Light things make each person softly open their hearts. including revealing secrets all true elements from snatching or secretly eating which no one can really be a perfect person

Even nuns who teach Christianity can still steal. But the story shows that forgiveness is finally understood as human beings together as a necessary thing. Which made the issue softly proceeded to dissolve each other’s misdeeds. Before it changed, it became a stronger friendship, with some heart experimental events, such as the UN coming to help a white woman in becoming an assistant to teach Christianity.

But you think it’s unfair to other people. Until you decide not to go with But the story is not presented as if you were a hero or a good person. Because in the future, there will be an answer to the hidden story that can make us know what the real cause is. In which the story will try to

Trees of Peace have a small thrilling story that has the effect of people in the room as well. But it doesn’t focus much on the realism of survival. Because some things have passed without telling, such as the issue of dumping waste in a narrow space for two months, how to do it?

moviehd3

Trees of Peace (2021) ต้นไม้สันติภาพ

หนังเรื่องอื่น ที่น่าสนใจ