The 400 Blows (1959)

The 400 Blows (1959)

HD ซับไทย Biography หนังชีวิตจริง | Crime อาชญากรรม | หนังซับไทย | หนังฝรั่ง

The 400 Blows (1959)

ดูหนัง The 400 Blows (1959) อองตวน ดูเนล วัย 14 ปี ดูเหมือนจะมีปัญหาอยู่ตลอดเวลาที่โรงเรียน กลับมาใช้ชีวิตในบ้านที่น่าเบื่อหน่ายและไม่มีความสุขในทุกวันที่สิ้นสุดของทุกวัน พ่อแม่ของเขามีเงินน้อย และเขานอนบนโซฟาที่ถูกผลักเข้าไปในครัว พ่อแม่ของเขาทะเลาะวิวาทกันอย่างต่อเนื่องและเขารู้ว่าแม่ของเขามีชู้

เขาตัดสินใจโดดเรียนและเริ่มเรื่องโกหกและการขโมย พ่อแม่ของเขาหมดปัญญาแล้ว และหลังจากที่เขาถูกตำรวจสั่งห้าม พวกเขาตัดสินใจว่าสิ่งที่ดีที่สุดคือปล่อยให้อองตวนเผชิญกับผลที่ตามมา เขาถูกส่งตัวไปยังสถานกักกันเด็กและเยาวชน ซึ่งเขาไม่ได้ดีขึ้นมาก เขาจัดการที่จะหลบหนีอย่างไรก็ตาม

“The 400 Blows” เป็นภาพยนตร์ฝรั่งเศสที่กำกับโดย François Truffaut และออกฉายในปี 1959 ภาพยนตร์เรื่องนี้ได้รับการยกย่องอย่างกว้างขวางว่าเป็นหนึ่งในตัวอย่างที่ยิ่งใหญ่ที่สุดเรื่อง French New Wave ซึ่งเป็นการเคลื่อนไหวทางภาพยนตร์ที่พยายามฉีกกรอบการเล่าเรื่องและเทคนิคดั้งเดิมในการสร้างภาพยนตร์ . “The 400 Blows” บอกเล่าเรื่องราวของ อองตวน ดอยเนล เด็กหนุ่มที่อาศัยอยู่ในปารีสซึ่งดิ้นรนเพื่อหาตำแหน่งของตัวเองในโลกนี้

เรื่องย่อ

ภาพยนตร์เรื่องนี้เปิดเรื่องด้วย Antoine (Jean-Pierre Léaud) ในชั้นเรียน ซึ่งเขาถูกจับได้ว่าส่งโน้ตกับเพื่อนของเขา ครูลงโทษอองตวนและเพื่อนด้วยการบังคับให้พวกเขาอยู่หลังเลิกเรียนและเขียนเส้นบนกระดานดำ หลังจากได้รับการปล่อยตัวจากการลงโทษนี้ แอนทอนไปที่โรงภาพยนตร์ ซึ่งเขาได้ขโมยเครื่องพิมพ์ดีดจากกระเป๋าเงินของผู้หญิงคนหนึ่ง จากนั้นเขาก็ขายเครื่องพิมพ์ดีดเพื่อเอาเงินไปซื้อตั๋วหนังเรื่องอื่น อองตวนกลับบ้านดึกและจับได้ว่าโกหกพ่อแม่ว่าเขาไปอยู่ที่ไหนมา

แม่ของ Antoine (Claire Maurier) และพ่อเลี้ยง (Albert Rémy) ไม่สนับสนุนและไม่รัก และ Antoine มักรู้สึกว่าถูกทอดทิ้งและไม่สำคัญ เขามีความสัมพันธ์ที่มีปัญหากับแม่และพ่อเลี้ยงของเขา ซึ่งไม่เข้าใจหรือเห็นคุณค่าของความสนใจที่สร้างสรรค์ของเขา แม่ของอองตวนมักจะดูแคลนเขา ในขณะที่พ่อเลี้ยงของเขาให้ความสำคัญกับชีวิตและความสนใจของตัวเองมากกว่า

ในขณะที่อองตวนยังคงต่อสู้กับพ่อแม่และโรงเรียนต่อไป เขากลับไปสู่ชีวิตที่ก่ออาชญากรรมเล็กน้อยและการกระทำผิด เขาถูกจับได้ว่าขโมยเครื่องพิมพ์ดีดจากที่ทำงานของพ่อและถูกส่งไปโรงเรียนดัดสันดาน อองตวนหนีออกจากโรงเรียนดัดสันดานพร้อมกับเด็กชายอีกคนหนึ่ง และพวกเขาก็หนีไปที่ชนบท ในที่สุดพวกเขาก็ถูกจับโดยตำรวจ และอองตวนถูกส่งไปยังศูนย์กักกัน

ภาพยนตร์เรื่องนี้จบลงด้วยการที่ Antoine วิ่งหนีออกจากศูนย์กักกัน และกล้องก็ซูมไปที่ใบหน้าของเขาขณะที่เขามองตรงไปที่กล้อง ภาพสุดท้ายนี้มักถูกตีความว่าเป็นสัญลักษณ์ของความปรารถนาของ Antoine ที่จะหลุดพ้นจากข้อจำกัดของสังคมและค้นหาเส้นทางชีวิตของตัวเองโดยรวมแล้ว “The 400 Blows” เป็นภาพยนตร์ที่ทรงพลังและสะเทือนใจที่สำรวจประเด็นต่างๆ ของเยาวชน การกบฏ และข้อจำกัดทางสังคม การใช้เทคนิคกล้องที่เป็นนวัตกรรมใหม่ของ Truffaut

และการแสดงที่เป็นธรรมชาติจากนักแสดงทำให้ภาพยนตร์เรื่องนี้มีความรู้สึกสมจริงและสมจริง การแสดงภาพการต่อสู้และความคับข้องใจของ Antoine ของภาพยนตร์เรื่องนี้โดนใจผู้ชมทุกวัยและทุกภูมิหลัง ทำให้เป็นภาพยนตร์คลาสสิกเหนือกาลเวลาของโลกภาพยนตร์แง่มุมที่โดดเด่นที่สุดประการหนึ่งของ “The 400 Blows” คือวิธีที่นำเสนอชีวิตของอองตวนแบบไม่ตัดสิน ภาพยนตร์เรื่องนี้ไม่ได้พยายามสร้างขวัญกำลังใจหรือประณามพฤติกรรมของอองตวน

แต่พยายามทำความเข้าใจสถานการณ์ที่ทำให้เขาแสดงออกมาแทน วิธีการนี้แหวกแนวอย่างมากในช่วงเวลานั้น และช่วยสร้างให้ Truffaut เป็นผู้นำของ French New Waveนอกจากวิธีการที่แหวกแนวแล้ว ภาพยนตร์เรื่องนี้ยังมีความโดดเด่นในด้านการใช้เทคนิคกล้องที่ล้ำสมัยอีกด้วย Truffaut และ Henri Decaë ผู้กำกับภาพของเขาใช้กล้องมือถือและกล้องถ่ายภาพแบบ Long Take เพื่อสร้างความรู้สึกใกล้ชิดและสมจริง การใช้จัมป์คัตและเทคนิคอื่นๆ

ของภาพยนตร์เรื่องนี้เพื่อควบคุมเวลาและพื้นที่ก็ถือเป็นเรื่องแปลกใหม่เช่นกัน และช่วยสร้าง French New Wave ให้เป็นกำลังสำคัญในโลกภาพยนตร์”The 400 Blows” ยังโดดเด่นในด้านการใช้นักแสดงที่อายุน้อยและค่อนข้างไม่รู้จัก Jean-Pierre Léaud ซึ่งเล่นเป็น Antoine อายุเพียง 14 ปีในขณะที่ถ่ายทำและไม่มีประสบการณ์การแสดงมาก่อน การแสดงที่เป็นธรรมชาติและเหมาะสมของ Léaud ในบทบาทนี้ช่วยให้ตัวละครของ Antoine เป็นหนึ่งในตัวละครที่น่าจดจำที่สุดในประวัติศาสตร์ภาพยนตร์

ในช่วงหลายปีนับตั้งแต่เปิดตัว “The 400 Blows” ได้กลายเป็นภาพยนตร์คลาสสิกระดับโลก อิทธิพลของมันสามารถเห็นได้ในภาพยนตร์นับไม่ถ้วนที่ตามมา และผลกระทบต่อการพัฒนาของ French New Wave ไม่สามารถพูดเกินจริงได้ สำหรับใครก็ตามที่สนใจในประวัติศาสตร์ของภาพยนตร์ “The 400 Blows” เป็นสิ่งจำเป็นในการรับชม

 

The 400 Blows

ตัวอย่างหนัง

 

Watch The 400 Blows (1959) 14-year-old Antoine Dunel always seems to be in trouble at school. Come back to a dull and unhappy home life at the end of every day. His parents had little money. And he slept on the sofa that was pushed into the kitchen. His parents constantly quarreled and he learned that his mother had an affair.

He decided to skip school and start lying and stealing. His parents were out of their minds. and after he was banned by the police They decided it was best to let Antoine face the consequences. He was sent to juvenile detention. which he didn’t get much better He manages to escape however.

“The 400 Blows” is a French film directed by François Truffaut and released in 1959. The film is widely regarded as one of the greatest examples of the French New Wave, a cinematic movement that attempted to break the mold. Storytelling and original filmmaking techniques . “The 400 Blows” tells the story of Antoine Doynel, a young boy living in Paris struggling to find his place in the world.

synopsis

The film opens with Antoine (Jean-Pierre Léaud) in class, where he is caught delivering notes to his friend. The teacher punished Antoine and his friends by forcing them to stay after class and write lines on the blackboard. After being released from this punishment Antoine goes to the cinema In which he stole a typewriter from a woman’s purse. He then sold his typewriter to get the money for another movie ticket. Antoine came home late and was caught lying to his parents about where he had been.

Antoine’s mother (Claire Maurier) and stepfather (Albert Rémy) were unsupportive and unloving, and Antoine often felt abandoned and unimportant. He had a troubled relationship with his mother and stepfather. who does not understand or value his creative interests Antoine’s mother often belittled him. while his stepfather was more focused on his own life and interests.

While Antoine continued to fight with his parents and school. He returned to a life of petty crime and delinquency. He was caught stealing a typewriter from his father’s workplace and was sent to a correctional school. Antoine escapes from the penitentiary with another boy. and they fled to the countryside. They were eventually arrested by the police. And Antoine was sent to a detention center.

The film ends with Antoine running away from the detention center. And the camera zooms in on his face as he looks straight into the camera. Often interpreted as a symbol of Antoine’s desire to break free from the constraints of society and find his own way of life, “The 400 Blows” overall is a powerful and poignant film exploring the issues of youth. Rebellion and Social Restrictions Truffaut’s innovative use of camera techniques

And the natural performances from the actors give the film a realistic and realistic feel. The film’s portrayal of Antoine’s struggles and frustrations resonated with audiences of all ages and backgrounds. One of the most striking aspects of “The 400 Blows” is the non-judgmental way in which Antoine’s life is presented. The film does not attempt to morale or condemn Antoine’s behavior.

Instead, try to understand the situation that caused him to act. This approach was very groundbreaking at the time. and helped establish Truffaut at the forefront of the French New Wave. The film is also notable for its use of state-of-the-art camera techniques. Truffaut and his cinematographer Henri Decaë use handheld and long take cameras to create a sense of intimacy and realism. using jump cuts and other techniques

“The 400 Blows” is also notable for its use of young and relatively young actors. I know Jean-Pierre Léaud, who played Antoine, who was only 14 at the time of filming and had no previous acting experience. Léaud’s natural and well-timed performance in the role helped make Antoine’s character one of the most memorable in film history.

In the years since its release, “The 400 Blows” has become a worldwide classic. Its influence can be seen in the countless movies that followed. And its impact on the development of the French New Wave cannot be overstated. For anyone interested in the history of movies, “The 400 Blows” is a must watch.

moviehd3

The 400 Blows (1959)

หนังเรื่องอื่น ที่น่าสนใจ